© Mobirise free gallery

Samurai-Warrior

2013 / 2014

Japanmuseum SiteboldHuis en Galerie Diana Lepelaar, gevestigd in het kunstcentrum Haagweg 4 in Leiden, initëren het kunsproject "Samurai-Warrior". Met dit project biedt het SieboldHuis door middel van een wedstrijd een podium aan hedendaagse kunstenaars uit Leiden en omgeving.

92 kunstenaars lieten zich inspireren door het prachtige thema van de tentoonstelling 'Samurai-Warrior" Uit de indendingen werden 39 kunstwerken geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit Allart Lakke, Resi van der Ploeg, Lisette le Blanc, Renée Korbee en Kris Schiermeier (directeur Japanmuseum SieboldHuis)

Het reuslaat is verassen en spannend. Samen vormen de kunstwerken een staalkaart van disciplines. Deze werken zullen gelijktijdig worden tentoongesteld met de tentoonstelling 'Helden, Humor, Horror. Japanse prentkunst van utagawa Kuniyoshi.' Kuniyoshi staat bekend om de prenten van helden en krijgers, maar zijn afbeelingen van kabuki-spelers, geesten, demonen en mooie vrouwen mogen in 'Helden, Humor, Horror' niet ontbreken. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 7 december 2013 t/m 9 maart 2014.

Daarnaast zijn er 30 kunstwerken geselecteerd voor de tentoonstelling in het Kinstcentrum Haagweg 4 van 20 t/m 22 december 2013. De expositie is te beoeken op 21 en 22 decmber 2013 van 12.00 - 17.00 uur.
Bij belangstelling voor een werk kunt u contact opnemen met de galerie. Bij verkoop van de kunstwerken komt 100% ten goede van de kunstenaar.

Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg 19, Leiden
www.sieboldhuis.org

Galerie Diana Lepelaar
Haagweg 4-E16, Leiden
www.galeriedianalepelaar.nl

Hierboven zijn maar enkele voorbeelden.
* Download de flyer hier >>>

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht