Everything is color – Expositie van Olga Bohnsack

Kom 1 en 2 juni van 12:00 uur en 17:00 uur genieten van een expositie met kleurrijke en veelal abstracte schilderijen en tekeningen van Olga Bohnsack.

“Mijn werk is kleurrijk en meestal abstract. Ik vind het spannend om te ontdekken
welke relaties kleuren met elkaar hebben en ook te onderzoeken wat voor energieën en licht zij weer kunnen geven.”

“De mogelijkheden waarop ik mij in de schilderkunst begeef zijn erg verbonden met mijn levenssituatie. Het schilderen is een proces van beweging, waarin tekens, symbolen en kleuren ontstaan, zowel met als zonder bedoeling. Dat betekent voor mij de vrijheid een eigen betekenis eraan toe te kennen. Het tekenen heeft de laatste jaren een belangrijke plek ingenomen in mijn werk. Het maakt nieuwe mogelijkheden van nog niet bekende vormentaal zichtbaar. Door te experimenteren ervaar ik mijn intuïtie en kan ik spelenderwijs te werk gaan. Bij het maken van foto’s is het de magie van het moment wat inspireert.”

Olga Bohnsack (1952) volgde haar opleiding beeldende kunst, therapie en pedagogie in Duitsland. Sinds 1988 is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en docente in binnen- en buitenland. Vele jaren werkte zij ook in Zuid-Frankrijk. In haar schilderijen zijn kleuren, licht en ruimte een belangrijke basis.

Voor verdere informatie zie: www.olgabohnsack.nl

De expositie wordt feestelijk geopend door Lisette Leblanc, kunsthistorica.

Flipje en Streekmuseum Tiel

Van 1 januari 2016 tot 1 juni 2023 voerde Lisette le Blanc werkzaamheden uit als conservator voor 8 uur per week in het Flipje en Streekmuseum Tiel. 

Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje.

Het Flipje en Streekmuseum is gehuisvest in de oude herensociëteit uit 1789. In vijftig boeiende kastjes kun je kennis maken met de geschiedenis van de oude Hanzestad Tiel. Ook is er een mooie Stijlkamer met een pratende spiegel, een vreemde kroonluchter en een oude telefoon die zomaar vertelt als je hem opneemt. Onder de grote maquette van de stad Tiel in 1650 liggen drie skeletten uit 1450.

Voor kinderen vertelt Flipje de geschiedenis van Tiel. Er staat een hele grote computertafel waarop je de Hizzquiz kunt spelen met het hele gezin. Je komt alles te weten over Flipje en over jamfabriek De Betuwe, waar tussen 1885 en 1993 miljoenen potten jam en vruchtensappen zijn gemaakt.

Het is de moeite waard om de website te bezoeken en te kijken wat voor evenementen er worden georganiseerd.
www.streekmuseumtiel.nl

Stadskasteel Zaltbommel

Van 1 januari 2014 tot 1 september 2018 heeft Lisette opdrachten uitgevoerd voor het Stadskasteel Zaltbommel .

Op de begane grond van het museum maakt u kennis met de rijke 16e eeuwse geschiedenis van de Bommeler-waard. Op de eerste verdieping vindt u meubels en koperwerken in Jugendstil stijl, vervaardigd in de Zaltbommelse werkplaats ‘Onder den Sint Maarten’ geleid door meneer J.A. Pool. Hier vindt u ook de eerste en enige permanente expositie in Nederland over het leven en werk van Fiep Westendorp. De beroemde illustratrice van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en vele andere creaties is geboren en opgegroeid in Zaltbommel. Het is een expositie voor jong en oud, waar o.a. haar werkkamer te zien is.

Het is de moeite waard om de website te bezoeken en te kijken wat voor evenementen er worden georganiseerd.
www.stadskasteelzaltbommel.nl

"Samurai-Warrior".

Japanmuseum SiteboldHuis en Galerie Diana Lepelaar, gevestigd in het kunstcentrum Haagweg 4 in Leiden, initëren het kunsproject "Samurai-Warrior". Met dit project biedt het SieboldHuis door middel van een wedstrijd een podium aan hedendaagse kunstenaars uit Leiden en omgeving.

92 kunstenaars lieten zich inspireren door het prachtige thema van de tentoonstelling 'Samurai-Warrior" Uit de indendingen werden 39 kunstwerken geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit Allart Lakke, Resi van der Ploeg, Lisette le Blanc, Renée Korbee en Kris Schiermeier (directeur Japanmuseum SieboldHuis)

Klik hier voor een impressie >>>

Nacht van Rembrandt.

Onder auspiciën van Galerie Diana Lepelaar, werd dit jaar voor het eerst een schilderwedstrijd georganiseerd in het kader van de nacht van Rembrandt.

Volgens karel van Mander zijn er twee manieren om te schilderen wild of fijn. Rembrandt wist deze technieken te combineren. Door zijn trefzekere techniek kon Rembrandt zich veroorloven met de kwast een schilderij meteen ruw op te zetten. 46 kunstenaars ginegen met dit thema aan de slag. Wie is de nieuwe Rembrandt van Leiden?  

Klik hier voor een impressie >>>

LekArt

Gastconservator voor LekArt 2012 is Lisette le Blanc.

Een tweejaarlijkse Culemborgse kunstmanifestatie met de blik naar buiten: LekArt wil gebruikmaken van de mogelijkheden die de Lekdijk en het gerestaureerde Fort Werk aan het Spoel bieden.

Contact:

Elysium Cultuurproducten
drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht

of stuur ons direct een e-mail:

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht