© Wikimedia.org

Wandeling Deurne

Wandel mee door het dorp van Wim Sonneveld.

Wie kent niet het lied 'Het dorp' van Wim Sonneveld? Met de bekende zin Langs het tuinpad van mijn vader? Dit lied gaat over het dorp Deurne. Zo verwijst het naar het pad naast het huis De Wieger. Wandel mee en ontdek de plekken waar Sonneveld over zingt. Het lied is geschreven door Friso Wiegersma, zoon van Hendrik Wiegersma en partner van Wim Sonneveld. Hendrik Wiegersma was arts, kunstenaar en mecenas. Kortom een zeer veelzijdig persoon, bevriend met onder andere Ossip Zadkine. Hendrik Wiegersma plantte ook een stuk bos aan met het beroemde pad. Het huis De Wieger was in die tijd een belangrijk centrum van kunst en cultuur. Nu is het huis een museum.

De wandeling start in het stationsgebied, waar prachtige villa’s staan uit het begin van de twintigste eeuw. Indien het mogelijk is, bezoeken we het museum De Wieger. Vervolgens lopen we via het tuinpad naar het dorp langs de slagerij J. van de Ven, ook genoemd in het lied, en het raadhuis naar de St. Willibrorduskerk. Voor wie nog wil napraten is er de mogelijkheid om op de Markt bij de oudste herberg (uit de zeventiende eeuw) bij de kerk iets te drinken.

* Prijs is exclusief entree tot Museum de Wieger. Gratis toegang met Museumkaart. Voor meer informatie over een toegangsticket, zie de website van het museum (klik hier).
*Let op: U hoeft niet zelf vooraf een ticket/tijdslot te reserveren.
*Houd tijdens de rondleiding 1,5 meter afstand van elkaar.

Wandeling Deurne

26 augustus 2021
locatie: Deurne

donderdag
11.30 uur - 13.00 uur

03 september 2021
locatie: Deurne

vrijdag
11.30 uur - 13.00 uur

opgave:
website van de Vrije Academie

16 september 2021
locatie: Deurne

donderdag
11.30 uur - 13.00 uur

opgave:
website van de Vrije Academie

30 september 2021
locatie: Deurne

donderdag
11.30 uur - 13.00 uur

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gertrude_Jekyll#/media/Bestand:Gertrude_Jekyll_portrait.jpg