Deurne

Deurne, het dorp van Wim Sonneveld, een uitstapje op donderdag 30 mei 2024 


Een uitstapje naar Deurne. Wie kent niet het lied van Wim Sonneveld Langs het tuinpad van mijn vader. Dit lied verwijst naar het pad naast het huis De Wieger. Het lied is geschreven door Friso Wiegersma, zoon van Hendrik Wiegersma, en partner van Wim Sonneveld. Hendrik Wiegersma was arts, kunstenaar en mecenas. Kortom een zeer veelzijdig persoon, bevriend met onder andere de beroemde beeldhouwer Ossip Zadkine ( beeldhouwer van het beroemde beeld De verwoeste stad in Rotterdam). Hendrik Wiegersma plantte ook een stuk bos aan en aan het huis werd het beroemde pad aangelegd. Het huis De Wieger was in die tijd een belangrijk centrum van kunst en cultuur. Nu is het huis een museum.  


Het programma begint om 11.00 uur met ontvangst koffie in Museum De Wieger, Oude Liesselseweg 29. De lezing gaat  over De Wieger en de collectie. Daarna heeft u gelegenheid zelf te kijken. Om 13.00 uur lopen we via het tuinpad naar het dorp en passeren we de slagerij uit het lied en komen zo op de gezellige Markt waar we gaan lunchen in de oudste herberg (17e eeuw).

Na de lunch nemen we een kijkje in de Sint Willibrorduskerk. Hier is het tapijt van Deurne te zien en nog andere bezienswaardigheden. Het programma is circa 15. 30 uur afgelopen. 

Excursie van de Volksuniversiteit; loc. Breda

20 mei 2024
locatie: Deurne

donderdag
11.00 uur - 15.30 uur

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht