© GunterGrassHuisDanzig © artur andrzej at commons.wikimedia.org

Zwitserland

zaterdag 13 mei 2017 t/m zaterdag 20 mei 2017

een bijzondere kunstervaring


Dag 1: Utrecht-Lille-Namen
Vanuit Utrecht rijden we per comfortabele touringcar naar Lille. Bezoek aan Lille en tijd om te lunchen. Vervolgens verder naar ons hotel in de omgeving van Namen. (400 km ca. 5.5 uur)

Dag 2: Namen – Ronchamps – Basel
Na het ontbijt reizen we via Metz en Nancy naar Ronchamps alwaar we de kapel van le Corbusier. bekijken. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel nabij Basel. (ca 500 km 6,5 uur) 

Dag 3 en 4: Basel
In Basel komen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland samen. De oudste universiteitstad van het land, verdeeld door de Rijn in Groot- en Klein-Basel, is een goed voorbeeld van hoe hedendaagse architectuur samengaat met schatten uit het verleden. Het historische centrum bestaat uit smalle, pittoreske straatjes en staan veel 15e eeuwse gebouwen. Vanaf de toren van de Münster heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Basel is bovendien een echter museumstad met tal van bezienswaardige musea waaronder het Tinguelymuseum, Fondation Beyeler en het Kunstmuseum.

Dag 5: Via Bern naar Villeneuve.
Na het ontbijt vertrekken we uit Basel en rijden we naar Bern. De mooie binnenstad van Bern staat vol met arcaden, poorten en middeleeuwse huizen. Het centrum valt onder Unesco cultureel erfgoed. Villeneuve. De stad telt elf door de stad verspreide typische ‘Brunnen’’, 16e eeuwse fonteinen met kleurig beschilderd houtsnijwerk. Vergeet ook de Zeitglockenturm niet met het ingenieuze astronomische uurwerk, en de laat-gotische Munster, met zijn prachtige glas-in-loodramen en indrukwekkend gebeeldhouwde portaal. De stad heeft interessante musea waaronder het Paul Klee  museum en het museum der fijne kunsten. Na ons bezoek aan Bern brengen we een bezoek aan het Museum Jenisch in Vevey. Het Musée Jenisch werd op 10 maart 1897 ingehuldigd.  Het museum huisvest een prentenkabinet, de Stichting Oskar Kokoschka en tevens het nationale Centrum van tekeningen. De verzamelingen dateren uit de Renaissance tot aan de hedendaagse kunst en bevatten werken van Balthus, Jean-Baptiste Corot, Gustave Courbet, Edgar Degas, Albrecht Dürer, Ferdinand Hodler, Oskar Kokoschka, Pablo Picasso en Rembrandt van Rijn. We overnachten in de omgeving van Villeneuve. (ca. 200 km 3 uur).

Dag 6: Vevey, Martigny, Basel
Na het ontbijt rijden we via het huis van Kokoschka in Villeneuve naar Martigny. Hier brengen we een bezoek aan de Fondation Pierre Gianadda, een groot particulier museum. Het museum werd in 1978 geopend. Het complex bestaat uit het museum, een beeldentuin en een dependance. In de beeldentuin zijn werken van alle grote beeldhouwers van de 20e eeuw te vinden, waaronder César, Marc Chagall, Joan Miró, Auguste Rodin en vele anderen. Zeker twee keer per jaar, organiseert de Fondation een tentoonstelling met werken uit privé-collecties. We overnachten vanavond in de omgeving van Basel (ca. 260 km, 3 uur).

Dag 7: Basel-Zurich-Lahr im Schwarzwald
Na het ontbijt rijden we naar Zurich, de culturele metropool van Zwitserland. De stad heeft een fraai middeleeuws stadscentrum gelegen aan de oevers van de rivier de Limmat en de Zurichsee. De Fraumunster bevat mooie glas-in-loodramen van Marc Chagal. Het Kunsthaus Zurich bergt een van de belangrijkste kunstcollecties van Zwitserland met werken van Munch, Chagal en Picasso. Rond 16 uur vertrekken we naar ons hotel in Lahr im Schwarzwald. (190 km km, ca 2,5 uur).

Dag 8: Weer naar huis
Na het ontbijt vertrekken we naar Utrecht alwaar we aan het eind van de middag arriveren. (600 km, ca 8 uur). (wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Lees hier de impressie van mw. Yolande Turel met foto's van mw. Gerda Beers-Fontijn

Zwitserland

8-daagse busreis

begeleiding : drs. Lisette le Blanc
datum: zaterdag 13 mei 2017 t/m zaterdag 20 mei 2017
prijs: c.a. € 1500,00
+ toeslag 1-persoonskamer € 250,00

Deze reis is georganiseerd in samenwerking met Sophus Travel.
Wijzigingen in het programma/prijzen zijn voorbehouden


Busvervoer van dag 1 t/m 8 per comfortabele 24 persoons touringcar
7 overnachtingen
Excursies als aangegeven inclusief entreegelden musea, kloosters en kerken.
Verzorging op basis van 7 x diner, 7 x ontbijt. (halfpension)
Alle entrees en culturele programma
Calamiteitenfonds.

Tijdens deze reis verblijft u nette toeristenklasse accommodatie. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair. Onder voorbehoud van beschikbaarheid verblijft u in de volgende hotels of gelijkwaardig:
Namen: Hotel Beauregard
Basel: Hotel Alfa Birsfelden
Villeneuve: Hotel du Nord in Aigle
Basel: otel Alfa Birsfelden
Lahr: Hotel zum Baehren 

Annuleringsverzekering / Reisverzekering.

Een e-mail naar info@lisetteleblanc.nl of lisette_leblanc@hotmail.com,
via de post naar: Lisette le Blanc, Goeree 134, 3524 ZZ Utrecht
Of via onderstaand opgave formulier.
o.v.v.: naam en geboortedatum zoals in het paspoortstaat, nummer en geldigheid van het paspoort, uw adresgegevens en een eventueel dieet.

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht