Laatste nieuws:

 
 
 

 

8-daagse busreis naar Denemarken

zondag 30 mei 2021 t/m zondag 6 juni 2021

 

een combinatie van cultuur en natuur, oud en nieuw met elkaar verbonden.

 

reisgegevens 

 
 

In 2020 kon de reis naar Denemarken helaas niet doorgaan. Deze reis wordt daarom dit jaar weer aangeboden met hier en daar nieuwe toevoegingen.

 

Zo vertrekken we per bus van Utrecht naar de schitterende Hanze stad Lübeck  waar we het oude stadscentrum en het huis van Günther Grass bezoeken, die niet alleen schrijver was maar ook kunstenaar.

 

 
De volgende dag gaan we naar Kopenhagen. In deze gezellige stad bezoeken we bezienswaardigheden als het Stadhuis, De Ny Carlsberg Glyptotheek met de mooie tuin, het Staatsmuseum voor Kunst en bekijken we tevens het beeldhouwwerk van Anne Marie Brodersen.

 

We bezoeken het Louisana Museum voor moderne kunst en het museum met het werk van Henry Heerup, die lid was van de Cobra groep.

 
Op de vijfde dag vertrekken we vanuit Kopenhagen naar het Carl Nielsen huis in Odense, een van de oudste steden in Denemarken.

Een bezoek aan de 13e eeuwse pelgrimskerk St. Knud mag niet ontbreken Na ons bezoek gaan we naar Kolding.

Hier zullen we drie overnachtingen hebben.

 

het Carl Nielsen Museum

 

In deze omgeving groeide Anne Marie Brodersen op. Zij werd geboren in Thygesminde, in het buurtschap van Kolding, de oudste havenstad van Denemarken.
  • Anne Marie Brodersen (1863-1945) was een succesvolle Deense beeldhouwster. In 1884 was haar werk te zien op de lente expositie in Charlottenborg. Ze kreeg een beurs om naar de kunstacademie te gaan en won verschillende prijzen. Ze huwde met de beroemde componist Carl Nielsen. Samen reisden ze veel.

Vanuit Kolding maken we tochtjes naar de fraaie stad Ribe, een voormalige Vikingstad. Waar we de middeleeuwse dom bezoeken met de beschilderde koepel van Cobra lid Carl Henning Pedersen. Hij maakte er tevens de glas in loodramen en mozaïeken.

Ook bekijken we hier de bijzondere bronzen deuren die Anne Marie Brodersen maakte voor de kathedraal in Ribe.

 

de kathedraal in Ribe

 

 De achtste dag gaan we vanuit Kolding weer naar Utrecht, nagenietend van deze bijzondere reis vol kunsthistorische ontdekkingen. Een reis waarin oud en nieuw met elkaar verbonden zijn.

 

reisgegevens

 

 
 
 

 privacy statement   |    disclaimer   |   contact   |   sitemap