Dagexcursie naar Maastricht

zaterdag 28 september 2019 - Helikon

Op deze dag gaan we op verkenning in Maastricht.

Ieder gaat op eigen gelegenheid naar de stad. We treffen elkaar op station Maastricht om 11.35 uur in de hal. Nadat we het fraaie stationsgebouw bekeken hebben lopen  we via de Koepelkerk naar het Bonnefantenmuseum aan de Maas om de collecties te bekijken.

© Mobirise free gallery

Het Bonnefantenmuseum heeft een unieke collectie beeldhouwwerken, de collectie Neutelings. Neutelings legde zich toe op het verzamelen van West Europese Middeleeuwse sculptuur en kunstnijverheid. Zijn legaat heeft nu een plek gekregen In de “schatkamer” van het museum. Het museum beheert diverse andere collecties oude kunst. 

Er is een fraaie collectie vroeg Italiaanse schilderijen uit de periode 1300-1600. Het merendeel is afkomstig van steden als Siena, Florence en Venetie, de belangrijkste centra van schilderkunst in die tijd. Het is een unieke collectie die ons het begin laten zien van de oorsprong van de paneelschilderkunst. In het museum is er aandacht voor Zuid Nederlandse schilderijen uit de periode 1475-1625.

Er is werk te zien van onder andere Pieter Coecke van Aelst, Pieter Brueghel de Jonge, Rubens en Melchior d’Hondecoeter. Het museum beheert inmiddels ook een omvangrijke collectie Hedendaagse Kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars. Belangrijke deelcollecties daarbinnen zijn te relateren aan conceptuele kunst, Minimal Art en Arte Povera.

Na de rondleiding  heeft u zelf ook gelegenheid om hier en daar nog een beeldhouwwerk of schilderij te bewonderen.

© Mobirise free gallery

Na het bezoek maken we een wandeling via Ceramique naar het centrum.

We lopen langs de Servaaskerk op het Vrijthof naar de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming .

Om circa 16. 30 uur sluiten we af.  

Maastricht

Op deze dagexcursie gaan we op verkenning in Maastricht. 

begeleiding :drs. Lisette le Blanc
datum: zaterdag 28 september 2020

Lunch is op eigen gelegenheid en is mogelijk in het museum café aan de Maas. Voor wie wil kunnen we de dag afsluiten op z’n Limburgs met een borrel. 

Deze excursie is georganiseerd in samenwerking met Helikon
De inschrijving gaat dan ook via de website van Helion

Wijzigingen in het programma/prijzen zijn voorbehouden

Elysium Cultuurproducten


drs. Lisette le Blanc
Goeree 134
3524 ZZ Utrecht