Boekingen:

MET PEN en PENSEEL
KUNSTHISTORISCHE LEZING met MUZIEK
 

 

Het Leven van Camille Claudel

 

Ter gelegenheid van:

de dag voor de mantelzorg

   

vrijdag 25 september 2020; Huize Gaudeamus

(opgave: Ans van de Berg)

 
   

zie: www.u_centraal.nl

   

i.s.m. Het Utrechts Saxofoonkwartet

Caspar Becx (sopraansax), Cunéra van Lier (altsax), Remko Majoor (tenorsax) en Rombout Stegnink (baritonsax)
 
Camille Claudel ( 1864- 1943) heeft een grote rol gespeeld in het atelier van Rodin en had een belangrijk aandeel in veel van zijn projecten. Ook had zij haar eigen atelier. Beroemde werken van haar zijn La Sakountala, gebaseerd op een hindoelegende, en La Valse, gebaseerd op muziek van Claude Debussy. Zij vond dat Rodin haar gebruikte voor zijn eigen doel en trok zich terug. Uiteindelijk zorgde haar moeder ervoor dat ze werd opgenomen in een psychiatrische inrichting.
 
Camiile Claudel had geen vangnet, geen hulp en geen mantelzorger die haar kon helpen om er bovenop te komen. Haar familie liet haar in de steek. Broer Paul bezocht haar wel af en toe maar hij was bang om zijn goede naam en baan als diplomaat te verliezen en betaalde daarom haar verblijf in de psychiatrische inrichting.
 
We volgen haar levensverhaal aan de hand van haar werk en haar brieven, afgewisseld met muziek door het Utrechts Saxofoon Kwartet. In 1991 werd het Utrechts Saxofoon Kwartet opgericht door vier saxofonisten, allen afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Zij hebben voor deze lezing een eigen programma gearrangeerd met muziek uit de tijd van Camille Claudel.
 

(www.utrechtssaxofoonkwartet.nl)

Steunpunt Mantelzorg Utrecht, dag voor de mantelzorg.
datum   vrijdag 25 september 2020
aanvang   10.45 uur
locatie   Huize Gaudeamus (Bilthoven)
     
opgave   Ans van de Berg en via de  website www.u-centraal.nl
 
 

 
 
 

 privacy statement   |    disclaimer   |   contact   |   sitemap